Bolognai spagetti
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 50 dkg spagetti
- 70 dkg darált hús
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 4 szál sárga- és fehérrépa reszelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 50 dkg paradicsom hámozva
- 5 dl húsleves vagy 5 dl vízzel elkevert húsleveskocka
- 2 dl vörösbor
- kevés olaj
- só
- bors
- reszelt parmezán vagy trappista sajt
Elkészítés
Mély lábosban az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát és a zöldségeket. Hozzáadjuk a darált húst, jól átpirítjuk, felöntjük a húslevessel és a borral. Beletesszük a kockákra vágott paradicsomot és másfél órán át lassú tűzön főzzük. A tésztát akkor kezdjük főzni, ha a mártás már majdnem kész. Reszelt sajttal tálaljuk.
Megjegyzés
Sokkal finomabb mint a zacskós mártások!
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.