Bolognai spagetti

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

hozzávalók

  • 50 dkg spagetti
  • 70 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 4 szál sárga- és fehérrépa reszelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 50 dkg paradicsom hámozva
  • 5 dl húsleves vagy 5 dl vízzel elkevert húsleveskocka
  • 2 dl vörösbor
  • kevés olaj
  • bors
  • reszelt parmezán vagy trappista sajt

Elkészítés

Mély lábosban az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát és a zöldségeket. Hozzáadjuk a darált húst, jól átpirítjuk, felöntjük a húslevessel és a borral. Beletesszük a kockákra vágott paradicsomot és másfél órán át lassú tűzön főzzük. A tésztát akkor kezdjük főzni, ha a mártás már majdnem kész. Reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

Sokkal finomabb mint a zacskós mártások!

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.